Förutsättningarna inför sista gruppspelsmatchen

2024.03.03, kl 07:00
AIK leder grupp 6 inför den tredje och sista omgången på söndag då Gnaget ställs mot Kalmar FF på Fredriksskans IP i Kalmar. AIK kan avancera till kvartsfinal, men även missa slutspelet. Man kan bli en av de fyra bästa gruppsegrarna, men också en av de fyra sämsta gruppsegrarna. Vi går igenom förutsättningarna inför den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen 2023/2024.

Annons:

AIK leder efter två spelade omgångar grupp 6 på sex inspelade poäng, följt av Kalmar FF och Örebro SK med tre poäng vardera. Gefle IF FF är sist i tabellen med noll poäng. I fyra av de åtta grupperna kan gruppsegrarna nå nio inspelade poäng.

AIK-seger

En seger på Fredriksskans IP ger AIK en plats i kvartsfinalen och efter cupresultaten under lördagen så innebär en AIK-seger att Gnaget i så fall blir seedade i lottningen som en av de fyra bästa gruppsegrarna. AIK, Malmö FF, Djurgården, IFK Göteborg och Mjällby AIF är inför söndagens matcher de enda lagen som kan nå maximala nio poäng.

Oavgjort

Ett oavgjort resultat på Fredriksskans IP ger AIK en plats i kvartsfinalen. Med största sannolikhet blir det då en kvartsfinal på bortaplan för AIK, då sju inspelade poäng och +3 i målskillnad knappast räcker till en seedad plats i lottningen.

AIK-förlust

En förlust för AIK på Fredriksskans IP gör att det troligen hamnar tre lag på sex poäng i grupp 6, åtminstone två lag. Målskillnad och antalet gjorda mål avgör först och främst, följt av inbördes möten. Men även fair play (gula och röda kort) och ranking är två kriterium som kan behövas för att skilja lagen åt.

Ranking

Klubbarna rankas baserat på 2023 års tabellplacering vilket innebär att rankingen i grupp 6 ser ut som följer; 1. Kalmar FF, 2. AIK, 3. Gefle IF FF, 4. Örebro SK.

Se matcherna i Svenska cupen med TV4 Play+ Sport, där du även kan se samtliga allsvenska matcher under året. Registrera dig här  – så går 300 kr per sålt abonnemang till AIK Fotboll. TV4 Play+ Sport innehåller förutom Svenska cupen även Uefa Champions League, Allsvenskan & Superettan från discovery+, LaLiga, Serie A och mycket mer sport!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll