Förlängning för Thomas Thudin

2016.05.26, kl 13:47

AIK Fotboll har skrivit ett avtal med målvaktstränaren Thomas Thudin som varit i klubben sedan sommaren 2015.

42-årige Thomas Thudin, född den 30 juli 1973 i Upplands Väsby, arbetade som målvaktstränare i Akropolis IF förra sommaren då AIK Fotboll kontaktade honom med en förfrågan om att kliva in som ersättare för dåvarande målvaktstränaren Lee Baxter som från och med den 1 juli 2015 skulle arbeta som målvaktstränare för den turkiska klubben Gençlerbirligi SK under elva månader.

I augusti 2013 kommunicerade AIK Fotboll att klubben hade tillsvidareanställt Lee Baxter i rollen som assisterande tränare med huvudansvar för målvaktsträning, ansvar för genomförande av kollektiva styrketräningspass samt planering av kost för A-laget. Lee hade tidigare varit kontraktsanställd. För en tid sedan valde Lee Baxter att avsluta sin anställning hos AIK Fotboll och AIK är nu överens med Thomas Thudin om en fortsättning.

Thudin har en lång spelarkarriär i FC Väsby United där han var målvakt bland annat under perioden för AIK och Väsby Uniteds samarbete. Thudin har under senare år arbetat med målvaktsträning inom AIK Ungdom och har även varit målvaktstränare för Akropolis IF.

Text: Stefan Mellerborg

Text: Charlie Ardent

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll