Förändringar i ledarstaben på damsidan och i flickakademin

2024.03.21, kl 17:00
AIK Fotboll genomför en omorganisation inom flickakademin. Malin Ericsson kommer att framöver ha rollen som tillförordnad akademichef flick – vilket innebär att Herish Sadi kommer att fokusera helt på sitt uppdrag som sportchef för damlaget.

– AIK Fotboll har de senaste åren arbetat strategiskt med kopplingen mellan vår flickakademi och damernas representationslag. En del i detta har varit att ha sportchef och akademichef i en och samma funktion. Det har visat sig vara alltför betungande och vi riskerar att tappa kraft. För att försäkra oss om att vi även framöver kan fortsätta med vår långsiktiga satsning har vi valt att Herish Sadi ska fokusera på sin roll som sportchef. Samtidigt har vi en outnyttjad potential i Malin som nu kommer ännu mer till sin rätt. Det här är ett sunt och framåtriktat beslut, säger Fredrik Söderberg, VD och klubbdirektör för AIK Fotboll.

Under hösten 2021 kommunicerade AIK Fotboll att man kommit överens med Herish Sadi om ett kombinerat uppdrag som akademichef flick, samt assisterande sportchef för AIK Fotboll dam. I juli 2022 stod det klart att Herish tog klivet upp som sportchef för damlaget samtidigt som han behöll sin roll som akademichef för flickakademin. Efter att ha kombinerat dessa två uppdrag under en längre period står det nu klart att han kommer att lämna sin roll inom flickakademin och framöver fokusera helt på sitt uppdrag som sportchef för damlaget.

– Det känns bra att få fokusera fullt ut på rollen som sportchef i damlaget. Vi har satt en grund för verksamheten och AIK dam kommer fortsatt präglas av spelare från U till A. Samarbetet mellan flickakademin och damlaget är sedan tidigare en del av vår identitet och vi kommer fortsätta arbeta på samma sätt med lite annorlunda ansvarsområden, säger Herish Sadi, sportchef AIK Fotboll dam.

Han kommer att ersättas av Malin Ericsson – som i dagsläget arbetar som utvecklingschef inom AIK Fotbolls flickakademi. Malin kom till AIK Fotboll i slutet av säsongen 2017 då hon anställdes som chefstränare för flickakademin. Under sommaren 2020 genomgick AIK Fotboll en omorganisation vilket innebar att Malin övergick till hennes nuvarande roll som utvecklingschef. Nu sker ännu en omorganisation då hon blir tillförordnad akademichef för flickverksamheten.

– Jag trivs väldigt bra i AIK och med det i åtanke så känns ytterligare ansvar bara roligt och inspirerande. Herish har gjort ett grymt jobb med flickakademin senaste åren och jag ser fram emot att bygga vidare på det. Vi har idag en verksamhet vi är stolta över, men vi strävar hela tiden efter att bli ännu bättre, och där vill jag fortsätta bidra tillsammans med kollegor, säger Malin Ericsson, akademichef för AIK Fotboll flick.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll