Fanbärare i matchen mot IFK Göteborg: Familjen Hamrin

2024.05.21, kl 15:00
Den 4 februari 2024 nåddes fotbollsvärlden av den dystra nyheten att vår egen skyttekung Kurt Hamrin hade lämnat jordelivet. Som en hyllning återfinns en siluett av en av AIK:s största legendarer genom tiderna i nacken på årets matchtröjor.
Hyllningarna kommer inte sluta där – till matchen mot IFK Göteborg som spelas måndagen den 27 maj kommer Kurts närmaste familj att besöka Nationalarenan, Friends Arena för första gången sedan hans bortgång. Fanbärarna under inmarschen kommer att vara två av Kurts barnbarn.

Annons:

Kurt Hamrin spelade i AIK mellan åren 1949–1956 och det blev sammanlagt 63 tävlingsmatcher i den svartgula tröjan – där han stod för hela 54 mål under sin tid i klubben. Han vann den allsvenska skytteligan säsongen 1954/1955 då han på de 22 matcherna svarade för lika många mål (ingen AIK-spelare har vunnit skytteligan sedan dess). Kurre var under många somrar en uppskattad besökare på AIK:s matcher på Råsunda fotbollsstadion och Friends Arena då han var på besök från Italien där han bosatte sig efter karriärens slut.

AIK har haft en mängd fantastiska fotbollsspelare genom tiderna, men det har endast funnits en Kurt Hamrin.

Som en hyllning till Kurt “Kurre” Hamrin kommer två av AIK-legendarens barnbarn att agera fanbärare inför avsparken i matchen mot IFK Göteborg som spelas måndagen den 27 maj med avspark kl 19:10. Även Kurts son Piero Hamrin är på Sverigebesök från hemstaden Florens och kommer finnas på läktarplats.

AIK Fotboll uppmanar alla som har möjlighet att vara på plats när vi hyllar en av våra största spelare genom tiderna, och samtidigt ge familjen Hamrin ett varmt välkomnande till Nationalarenan i Solna. Dina biljetter till matchen köper du här.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll