Åtta AIK-spelare uttagna till landslagsuppdrag

2020.10.08, kl 14:00
Allsvenskan har tagit ett uppehåll för att det ska spelas landskamper runt om Europa. Åtta spelare från herrtruppen har denna vecka begett sig till samlingar med sina respektive landslag.

Annons:

Det svenska A-landslaget spelar tre landskamper under den aktuella perioden, varav två i Uefa Nations League och Sebastian Larsson samt Mikael Lustig är uttagna. Först ut är en träningslandskamp mot Ryssland på CSKA Arena i Moskva (8/10). Matchen skulle ha spelats på Friends Arena i Solna, men förordningen som förbjuder icke-nödvändiga resor till Sverige från andra länder än EU-länder samt Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz gör inga undantag för elitidrottare. Det innebar att matchen mot Ryssland inte kunde spelas på svensk mark utan istället flyttades till den ryska huvudstaden. Sverige spelar sedan två matcher i Uefa Nations League, borta mot Kroatien (11/10) och borta mot Portugal (14/10). Sebastian Larsson har spelat 119 A-landskamper och Mikael Lustig har spelat 83 A-landskamper vilket innebär att de även under denna samling är de två mest rutinerade spelarna i förbundskaptenen Janne Anderssons uttagna landslagstrupp.

Det isländska herrlandslaget spelar tre matcher hemma på Laugardalsvöllur i Reykjavik under landslagsuppehållet och Kolbeinn Sigþórsson är uttagen. Den första matchen gäller play off till EM 2021 då man ställs mot Rumänien (8/10) och sedan följer två matcher i Uefa Nations League, mot Danmark (11/10) och mot Belgien (14/10). Kolbeinn Sigþórsson har spelat 57 A-landskamper.

Det svenska U21-landslaget spelar två matcher i EM-kvalet och Eric Kahl samt Paulos Abraham är uttagna. Sverige möter Luxemburg hemma på Olympia i Helsingborg (9/10) och Armenien på Arena Lublin i polska Lublin (13/10). Eric Kahl har spelat två U21-landskamper medan det för Paulos Abraham är första gången som han tas ut i U21-landslaget. Att matchen mot Armenien spelas i Polen beror på att man välkomnade Sverige att spela sin hemmamatch mot Armenien i Lublin, då Armenien på grund av inreseförbudet inte får resa till Sverige.

Det finländska U21-landslaget spelar två matcher i EM-kvalet och Robin Tihi är uttagen. Finland möter Nordirland i Ballymena (9/10) och Danmark i Aalborg (13/10). Robin Tihi har spelat två U21-landskamper.

Viktor Eriksson, förbundskapten för det svenska P18-landslaget, har tagit ut 24 spelare till en landslagssamling i Lund mellan 5 och 8 oktober, däribland AIK:s Erik Ring.

Adam Ben Lamin är i Tunisien för ett landslagsläger för deras U20-landslag mellan den 5 och 13 oktober 2020 då de förbereder sig för kvalspelet till African cup of nations i Mauritius 2021.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll