Amokabel blir partner till AIK Fotboll

2023.05.25, kl 14:00
AIK Fotboll kan stolt meddela att Amokabel blir officiell partner till klubben. Samarbetsavtalet sträcker sig över säsongen 2023 och infattar bland annat exponering i form av skyltar på Nationalarenan, Friends Arenas östra långsida i samband med herrlagets hemmamatcher.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Amokabel in i AIK-familjen. Det är med stor tacksamhet vi kan konstatera att Amokabel valt att synas i våra färger på sin exponering längst östra långsidan. Att våra partners är med på resan att få Friends Arena att kännas ännu mer AIK är fantastiskt kul, säger Johan Westin, försäljningschef på AIK Fotboll.

Amokabel är en av Skandinaviens största tillverkare av kabel. Med över 1,6 miljarder kronor i omsättning och över 300 anställda tillverkas allt från klen lågspänningskabel till belagd luftledning för spänning upp till 66kV. Amokabel har i koncernen över 10 000 kabelkonstruktioner och tillverkning sker främst i Alstermo, Småland. Sedan några år har Amokabel varit ledande i att utveckla nya kablar för omställningen i svensk industri och samhälle till fossilfria applikationer.

– Amokabel är oerhört glada och förväntansfulla över detta partnerskap med AIK Fotboll. Mälardalen i allmänhet och Stockholm i synnerhet är vår största marknad för kabel. Stockholm har påbörjar en enorm elektrifiering som region och vi har marknadens bästa kabel för bland annat ladd-infrastruktur. Vi är övertygade om att samarbetet med en av Nordens största klubbar kan hjälpa oss att bygga vårt varumärke i Stockholm med omnejd ytterligare, säger Amokabels CEO Henrik Blad.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll