AIK jagar nionde segern på Strandvallen

2024.04.12, kl 20:00
För andra gången inom loppet av en dryg månad är det dags för AIK att på lördag bege sig till Strandvallen för ett möte med Mjällby AIF i den tredje omgången av Allsvenskan. Den 9 mars 2024 möttes lagen i kvartsfinalen av Svenska cupen 2023/2024 och AIK vann då med 3–1. AIK jagar sin nionde seger genom tiderna på Strandvallen.

Annons:

Den 16 juni 1983 besökte AIK för första gången Strandvallen och det vitklädda bortalaget lämnade Blekinge med två poäng i bagaget efter att man noterat en storseger under ledning av tränaren Rolf Zetterlund. 6–0 blev slutresultatet efter mål av Thomas Johansson, Ove Rübsamen, Lars Zetterlund, Jyrki Nieminen (2) och Kari Virtanen. Segern satte full fart på AIK-maskineriet och när Allsvenskan summerades efter 22 spelade omgångar så var AIK etta i tabellen. SM-guldet avgjordes dock med ett slutspel och efter att ha slagit ut Hammarby IF (6–3) i kvartsfinalen så slogs AIK ut av IFK Göteborg (2–3) i semifinalen, där returen hemma på Råsunda (2–0) var otroligt dramatisk.

Under AIK:s åtta första besök på Strandvallen noterade man 6V-2O-0F. Den första förlusten för AIK på Strandvallen kom den 24 september 2014 då det blev 1–0 till hemmalaget efter ett mål av Christian ”Chippen” Wilhelmsson i början av den andra halvleken. På de senaste sex matcherna på Strandvallen har AIK noterat 2V-2O-2F. I cupsegern för en månad sedan vann AIK med 3–1 efter mål av Rui Modesto, Omar Faraj och Ioannis Pittas.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll