AIK Fotboll och Aleris samarbetar för psykisk hälsa

2024.02.26, kl 11:00
AIK Fotboll och Aleris har ett samarbete under säsongen 2024, främst riktat mot AIK Fotbolls ungdoms- och damlag. I och med Aleris expertis inom psykologi kommer man att kunna erbjuda psykologbesök, samarbetet inleds med en föreläsning om psykisk hälsa.

– Det känns oerhört bra att Aleris är med oss under hela säsongen 2024. Det är ingen hemlighet att fotbollsspelare, inte minst ungdomar, kan uppleva utmaningar såväl fysiskt som psykiskt när det kommer till deras idrottande, och med Aleris som stöd kan vi säkerställa att våra spelare får möjlighet till psykologisk hjälp vid behov, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig på AIK Fotboll.

Genom samarbetet mellan Aleris och AIK får spelare tillgång till psykolog och psykiater vid deras specialistmottagning Aleris Psykologi och Psykiatri Hötorget. Samtalen kan både vara fysiska och digitala.

– Att se till hela människan är viktigt, både för AIK fotboll och för Aleris. Idrotten har möjlighet att fånga upp ungdomar som kan behöva stöd och stöttning av olika anledningar och där har vi möjlighet att tillsammans göra skillnad, säger Jesper Enander, verksamhetschef Aleris Psykiatri.

Aleris kommer inleda med en föreläsning om psykisk hälsa för delar av AIK:s ungdomsakademi. Tanken är att föreläsningen ska spelas in så att alla ungdomsspelare och deras ledare får möjlighet att ta del av den.

– Barn och ungdomar kan behöva hjälp och stöttning med sitt mående och för ledare kan det ibland vara svårt att veta hur man ska bemöta någon som mår dåligt. Våra psykologer kan hjälpa till med verktyg och strategier för alla inblandade, säger Jesper Enander.

Aleris är en skandinavisk vårdgivare inriktad på specialistvård. Varje år hjälper de patienter på över 100 mottagningar i Sverige, Norge och Danmark. De är en del av den offentliga vården, men patienter är också välkomna via en sjukvårdsförsäkring eller genom att själva bekosta sin vård. Deras specialistvård kännetecknas av hög kvalitet och nöjda patienter. Förutom att hjälpa till med den psykiska och mentala biten har Aleris även lång erfarenhet av att arbeta med idrottare på andra sätt. På Aleris Flyg- och Dykmedicinskt centrum görs tester på fotbollsspelare och andra idrottare som behöver intyg på sin fysiska hälsa och hos idrottsskadespecialisterna på Aleris Sports Medicine får du snabbt hjälp med både diagnos och behandling, om olyckan är framme.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll