AIK Fotboll hyllar hemstaden Stockholm med nya cuptröjan

2023.02.17, kl 09:02
Barn och unga som växer upp med idrott och rörelse blir bättre människor, det är AIK Fotboll övertygade om. Därför är det självklart att alla intäkter från försäljningen av cuptröjan går oavkortat till Stadium Sports Camp, som är ett icke vinstdrivande bolag med mål att sätta barn i rörelse och ge dem tillgång till sport. Bidraget kommer ge barn utan ekonomiska medel möjlighet att delta på lägret. AIK Fotboll har genom åren gjort sig kända för snygga och innovativa tröjlanseringar.

I år tar man, tillsammans med partnern Nike, detta till en ny nivå med cuptröjan AIK Stockholm Edition, som hyllar hemstaden. Tidigare tröjlanseringar har gett AIK Fotboll det internationella smeknamnet “The Most Stylish Club in the World”, laget med världens bästa stil. Men för AIK Fotboll handlar stil om mer än matchkläder.

– För oss är ordet stil tätt kopplat till AIK-stilen, vilket är en beskrivning av vår värdegrund och hur spelare och ledare inom AIK Fotboll förväntas uppföra sig. Vi har hand om oerhört många barn och ungdomar i vår verksamhet, och det är vår roll att göra vårt yttersta för att fostra dem till bra spelare men också bra människor. AIK-stilen handlar om att visa respekt mot alla, bete sig schysst och inkluderande, och göra sitt bästa både på och utanför plan, säger Tobias Larsson, kommunikationschef på AIK Fotboll.

AIK är inte bara grundade i Stockholm, utan man är även den klubb som satsar stort på att bygga elitlagen med egenfostrade spelare som grund. På herrsidan är femton elitspelare från Stockholm varav nio är fostrade i AIK Fotboll med bakgrund i klubbens akademilag. På damsidan är hela tjugofyra av elitspelarna från Stockholm och sexton av dessa är dessutom fostrade i AIK Fotboll.

AIK Stockholm Edition är vit med detaljer i guld och svart. På bröstet ser vi ett mönster inspirerat av Vädersolstavlan, en oljemålning från sextonhundratalet som är en av de allra äldsta kända avbildningarna av Stockholm.

Tröjan är tillverkad i 100% återvunnen polyester. De upphöjda märkena på tröjan är tillverkade för hand och gjorda i 3D-silikon för att få fram högsta möjliga detaljrikedom. Klubbmärket har dessutom en tygbas i svart sammet. Alla gulddetaljer på tröjan har berikats med metallpartiklar för ett mer framträdande guldskimmer. Detta gäller inte bara guldet i de upphöjda trycken, utan även på tröjans muddar och på strumporna. Tröjan matchas med svarta byxor med gulddetaljer, samt svarta strumpor med guldkant.

Cuptröjan kommer att säljas i 132 exemplar, i första hand till årskortinnehavare. AIK Fotboll kommer att kontakta alla årskortsinnehavare direkt och erbjuda en möjlighet att anmäla sitt intresse att köpa cuptröjan. Resultatet kommer att meddelas direkt till vinnarna som kommer kunna köpa cuptröjan till en kostnad av 1 199 kronor styck.

Klubben vill rikta ett stort tack till de partners som upplåter sin plats på tröja och shorts för att göra detta möjligt. Tack till Truecaller, Stadium, Craftor, Svea Bank och Volkswagen Stockholm och självklart även till Nike.

Om AIK Fotbolls roll som samhällsaktör

Initiativet att skänka intäkterna från tröjsläppet till samhällsbyggande verksamhet är en del i AIK Fotbolls långa tradition av samhällsengagemang i allmänhet och barn i utsatta situationer i synnerhet. Ett exempel på detta är Svartgul Julafton som AIK Fotboll genomför med organisationen Maskrosbarn för att ge barn med dysfunktionell hemmiljö en fin upplevelse under julen. Det Digitala Omklädningsrummet är ett initiativ för att utbilda ungdomar, ungdomsledare och föräldrar kring hot, trakasserier och mobbning på nätet och hur dessa kan motverkas. AIK Fotbolls vanliga ungdomsverksamhet har också en stor roll i att ge många unga en meningsfull fritid med rörelse och gemenskap. Utöver arbetet med ungdomar jobbar AIK Fotboll även tätt med Hjärt-Lungfonden som är klubbens officiella välgörenhetspartner.

Om Stadium Sports Camp

Stadium Sports Camp är Sveriges största sport- och upplevelseläger som arrangerats av Stadium i 27 år. Sedan starten har över 100 000 barn och unga aktiverats. Deltagare mellan 11 och 15 år får chansen att utöva upp till 22 olika sporter och skapa minnen för livet under en veckas tid i Norrköping. Stadium Sports Camp är ett icke vinstdrivande bolag och har delat ut över 60 miljoner till föreningslivet sedan 1995.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll