AIK beviljas nationell licens för 50/50-lotten

2024.09.09, kl 16:30
AIK blir den första idrottsföreningen med nationell licens som säljer 50/50-lotter digitalt via föreningens hemsida. Detta innebär att man numera har möjlighet att vara med i utlottningen oavsett var man befinner sig i landet. Precis som tidigare går 50% av överskottet till vinnarna, och resterande 50% till AIK Ungdomsfotboll.

– Vi på AIK FF är mycket glada över att vi nu får möjlighet att utveckla vårt 50/50-lotteri så att alla AIKare kan få ta del av detta, och samtidigt stödja ungdomsfotbollen oavsett om du är på plats på arenan, följer matchen på TV eller via sociala media, säger AIK FF:s föreningschef, Jonas Hägerhäll.

AIK har tidigare haft ett kommunalt tillstånd som innebar att försäljningen endast kunde ske i anslutning till arenan under matchdagar, i tillägg till detta fanns även en maxgräns på omsättningen. I och med att AIK blivit beviljade en nationell licens hos Spelinspektionen kommer maxgränsen för omsättningen utökas – samt att det kommer vara möjligt att vara med i utlottningen oavsett var man befinner sig i landet då man numera kan köpa lotten via föreningens hemsida.

Förhoppningen är att det nya upplägget ska leda till större vinstsummor för vinnaren i utlottningen – men framför allt att det ska innebära ett större ekonomiskt stöd till AIK Ungdomsfotboll.

Vad gäller?

  • Precis som tidigare kommer 50% av överskottet gå till vinstpotten, resterande 50% av överskottet går till AIK Ungdomsfotboll.
  • Möjligt att vara med i utlottningen oavsett var man befinner sig i landet.
  • Högsta vinsten kan uppgå till 50 000 kr. En eventuell högre omsättning kommer fördelas på fler vinnare. Exempelvis fördelas en vinstpott på 120 000 kr enligt följande:
    Vinnare 1: 50 000 kr
    Vinnare 2: 50 000 kr
    Vinnare 3: 20 000 kr
  • Lotten är digital och kommer att säljas runt omkring arenan på matchdagar. Det kommer även vara möjligt att köpa lotter direkt via AIK5050.se, samt i AIK Fotbolls egen applikation – AIK+.
  • Lotterna kostar 30kr/st.
  • Via AIK5050.se kommer man kunna följa utvecklingen av vinstpotten i realtid.
  • 18-årsgräns gäller.
  • Försäljning, vinstdragning och utbetalning sker via Clubmates lotteri-verktyg.
  • Vinnaren meddelas via sms och får vinstpotten utbetald via Swish.

Första utlottningen med den nya licensens kommer att ske den 15 september 2024 när Malmö FF kommer på besök till Nationalarenan i Solna. Du kan redan nu köpa din 50/50-lott oavsett var du befinner dig i landet. Det gör du via denna länk.

Spela ansvarsfullt | Upplever du problem rekommenderar vi att du vänder dig till stödlinjen.se.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll