Priser & kategorier herrar

Friends Arena har tre olika läktare, varav översta läktare 3, kommer att vara stängt under säsongen 2023.

LÄKTARE 1

Långsida
På den centrala långsidan sitter du på våra absolut bästa platser på läktare 1. Det här är platser för dig som vill sitta riktigt bra och ha full kontroll över spelet. Du har betalat lite mer för dina platser, men det är det värt. Du har alltid tillgång till bar i samband med matchen där du kan umgås med dina vänner, äta god mat samt dricka en öl, ett glas vin eller ett alkoholfritt alternativ. Observera att man måste vara minst 20 år för att ha tillträde till puben och att tillträde ges i mån av plats. Från din plats är det dessutom alltid nära till en kiosk med ett brett utbud av lättare mat och dryck.

Långsida Kant
På Långsida Kant kan du välja om du vill sitta lite närmare stämningen på Norra Stå och vara än mer bidragande till atmosfären på arenan. Du gillar att sjunga med i sångerna som strömmar från ståplats, men gillar ändå att ha din egen stol.

Familjeläktare 1
Här är du en del av Sveriges största och bästa familjeläktare där man kan gå på AIK Fotbolls hemmamatcher till ett bra pris. Familjeläktare 1 är belägen på den Södra läktaren och till viss del även ut på den västra långsidan. På Familjeläktare 1 är det onumrerade stolar som gäller, dvs det är fri placering så oavsett om man köpt biljetter ihop eller inte så kan man sätta sig tillsammans. AIK Fotboll har alltid arrangemang för de yngsta innan våra matcher samt aktiviteter bakom våra läktare under matchen. Precis bakom läktaren finns det sen 2017 en liten Gnagishörna med kul aktiviteter för barnen.

Norra stå
På Sveriges mest kända och högljudda ståplats sjunger vi fram AIK till nya framgångar. Platserna på denna läktare är onumrerade ståplatser. På Norra Stå har du tillgång till AIK-puben i anslutning till den Norra läktaren. Puben är öppen innan matchen och fram till och med att halvtidsvilan är över. I puben kan du umgås med dina vänner, äta mat och dricka en öl, ett glas vin eller ett alkoholfritt alternativ. Puben öppnar när entréerna öppnar och observera att man måste vara minst 20 år för att ha tillträde till puben och tillträde ges i mån av plats.

Pensionärsläktaren
Vårt senaste tillskott är en Pensionärssektion där du som pensionär till bra priser kan se AIK Fotbolls hemmamatcher från bra platser på den Östra läktarens kant. Sektionen har en egen ingång med både rulltrappa samt hiss och ligger i närhet till färdtjänst, taxi och kommunala färdmedel i form av pendeltåg. I närhet till sektionen finns kiosker där du kan köpa fika och lättare förtäring i paus samtidigt som du bekantar dig med dina bänkgrannar.

Norra Ungdom
Norra Ungdom är en egen sektion bredvid Norra Stå för dig som är mellan 12 och 16 år. Detta är en aktiv läktare där man stöttar laget genom att färga läktaren svart och gul samt sjunger tillsammans med Norra Stå. Våra värdar finns på plats för er under matchen. Även i år planeras en särskild bortaresa för Norra Ungdom och de som har årskort här erbjuds en möjlighet att åka med på denna. Mer information om själva bortaresan kommer senare. Norra Ungdom är perfekt som komplement för familjen där föräldrarna vill ha årskort på någon av våra sittplatssektioner medan ungdomarna sjunger fram vårt lag för att sedan kunna åka tillsammans till och från matchen.

Bortasupportrar
Bortaklacken är placerad i det sydöstra hörnet och har egen entré i Gate 1 och har tillgång till både egna kiosker och toaletter. Biljetter köper man som vanligt på Friends Arenas hemsida men observera att det vid vissa matcher kan vara så att försäljningen helt sköts av bortalaget.

LÄKTARE 2
Norra Sitt
Norra Sitt är antagligen den mest prisvärda sektionen som erbjuder en fantastisk överblick av spelet. Norra Sitt innehåller även sittplats på långsidornas hörn och kanter på läktare 2. Även på Norra Sitt har du tillgång till AIK-puben i anslutning till den Norra läktaren. Puben är öppen innan matchen och fram till halvtidsvilan är över. I puben kan du umgås med dina vänner, äta mat och dricka en öl, ett glas vin eller ett alkoholfritt alternativ. Puben öppnar när entréerna öppnar och observera att man måste vara minst 20 år för att ha tillträde till puben och tillträde ges i mån av plats.

Långsida
Många tycker att det här är arenans bästa platser. Med en mycket bra vy över planen kan du följa spelet på ett föredömligt sätt och riktigt insupa atmosfären i arenarummet.

Familjeläktare 2
På Familjeläktare 2 är det till skillnad från Familjeläktare 1 fasta platser, dvs det är inte fri placering. Ni sitter på den södra kortsidan och har bra blick över spelet.

Västra Övre “Kaffe & kaka”
Västra Övre med tillgång till den nya och uppfräschade VIP-loungen med fullständiga rättigheter för dig och dina vänner innan, under och efter matchen. VIP-loungen öppnar redan två timmar innan avspark för att ni ska kunna ladda upp inför matchen bara några meter från era sköna sittplatser. AIK Fotbolls läsvärda matchprogram samt kaffe och kaka ingår vid varje hemmamatch. Din placering är på den Västra långsidan på läktare 2 med sköna vadderade stolar och med bra översikt över spelet och planen.

Premium (Nätverk West Lounge, Lennart Johansson)
Friends Arenas buffé är något utöver det vanliga med mat från Operakällaren. Här sitter du mitt på den Västra långsidan på arenans bästa platser med fantastisk utsikt över planen och spelet. Maten äter ni precis bakom läktaren och ni kan även följa spelet genom de stora glasfönsterna eller varför inte ta en kaffe på terrassen och se matchen därifrån. Biljetter till West Lounge köper man direkt av AIK Fotbolls marknadsavdelning.

Text: AIK Fotboll

Annonser

Hitta till Strawberry Arena

SBA_områdeskarta_hitta

Strawberry Arena började byggas i maj 2009 och stod klar under hösten 2012. Våren 2013 flyttade AIK Fotboll efter 75 år på Råsunda Fotbollstadion in på arenan. Sedan invigningen har möjligheterna att ta sig till och från arenan kraftigt förbättrats. Sommaren 2024 byttes namnet på arenan, från Friends Arena till Strawberry Arena.

Strawberry Arena ligger mitt i Arenastaden i Solna, ett stenkast norr om Stockholm city. Till och från Strawberry Arena tar du dig enklast med buss, pendeltåg eller tunnelbana.

Pendeltåg: Solna station.
Tunnelbana: Solna centrum.
Buss: Linje 502 och 505 tar dig hela vägen till stationen "Arenan" som ligger intill Nationalarenan i Solna.
Parkering: Mall of Scandinavia eller i Arenastaden (se länk nedan).
Färdtjänst: Entré Hx (Quality Hotel Strawberry).

Se det senaste från AIK Play

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll