Nedan följer vanliga frågor och svar för årskort till AIK Fotboll säsongen 2023. Fortsätter du att scrolla hittar du även steg-för-steg-guider för att underlätta ditt köp.
årskort23_sektionerpriser

Sektioner och priser på Friends Arena 2023.

Vad är nytt inför 2023?

 • AIK Fotboll har under en längre tid haft en typ av årskort där kortet innehåller ett RFID-chip. Detta chip laddas på med den nya säsongen vid förnyelse/nyköp och kortet skannas i entrén likt ett passerkort. Den här typen av kort har möjliggjort att man kan förnya samma kort år efter år utan att behöva få hem ett nytt plastkort.
  Inför 2023 har AIK Fotboll beslutat att frångå denna typ av kort. Dels så beror detta på att korten är betydligt dyrare än vanliga plastkort samt att hanteringen vid print och distribution blir en mer omständlig process då enbart ett fåtal skrivare kan hantera RFID-chippade kort. Den främsta anledningen till förändringen är dock att inpasseringen på arenan skall fungera smidigare för både årskortsinnehavare och biljettinnehavare. Framöver så kommer årskorten ha en tryckt QR-kod på baksidan, denna är enklare för entréutrustningen att läsa av och kan inte avmagnetiseras på samma sätt som ett RFID-chip. När entréerna är riggade för att kunna läsa RFID-chip så påverkar det även mobilbiljetter då det automatiskt kan aktivera exempelvis Apple Pay och liknande mobila betalmetoder när man håller fram mobilen under läsaren. Detta innebär att det kommer tillkomma en kortavgift om 50 SEK på alla årskortstransaktioner inför 2023 då alla behöver få ett nytt kort. Framöver kommer vi även att lansera ett digitalt årskort som du kan ha i mobilen men då det är en ny lösning som vi ännu inte testat så behöver alla få ett kort inför kommande säsong. Vår absoluta målsättning är att det digitala årskortet är på plats inför säsongen 2023 och fungerar problemfritt vilket då innebära att det fysiska plastkortet återigen kan bli valbart inför säsongen 2024. Tryck och distribution av årskorten kommer framöver att hanteras av AIK Fotbolls partner Voky, det innebär att det inte längre går att hämta ut sitt årskort i AIK Shop, alla kort skickas hem. Det är därför extra viktigt att säkerställa att rätt leveransadress står angiven på kontot. Det kommer fortfarande gå bra att köpa årskort i shopen men det fysiska kortet kommer att skickas hem.
 • Nytt för kommande säsong är även att alla årskort på västra långsidan har bytt entré från C till A. Detta beror på att entré A är en betydligt större entré där flödet kan flyta på smidigare samt att entré C ska kunna nyttjas till det tredje etaget vid behov vilket underlättar köerna i övriga läktare som går upp på etage tre.
 • Nytt för i år är hanteringen av årskort i AIK Shop. På matchdag så kommer ingen hantering av årskort att ske i AIK Shop. Saknar du ditt kort eller om ditt kort inte fungerar så får du ut en biljett i biljettkassan. Kontakta sedan arskort@aikfotboll.se för att få ett nytt kort skickat hem. Har du tappat bort det så kostar det 50 SEK att ersätta. Under shopens ordinarie öppettider så går det bra att köpa/förnya ditt årskort i AIK Shop men korten kommer sedan att skickas hem vid ett senare tillfälle.

Vad ingår i mitt årskort?

 • Samtliga 15 matcher i Allsvenskan 2023 ingår i årskortet. Årskortsinnehavare på Familjeläktaren flyttas till läktare 2 och 3 vid derbyn mot Hammarby och Djurgården då den södra kortsidan blir bortaklack. Man har då 3 – 7 dagar förtur att plocka ut sin biljett innan det allmänna släppet. Information om detta kommer på mail, samma antal biljetter som årskort gäller. Efter förturen kan vi inte längre garantera en plats.
 • Båda hemmamatcherna i Svenska Cupen ingår i mån av plats* (* kapaciteten på Svenska Cupens hemmamatcher kan variera beroende på var matchen spelas. Det är inte ovanligt att de spelas på Skytteholms IP vilket i regel innebär en lägre kapacitet än antal sålda årskort. Då gäller först till kvarn).
 • När möjlighet finns ges också förtur till köp av biljetter till vissa bortamatcher samt eventuella Europamatcher på hemmaplan.

Hur uppdaterar jag min leveransadress?

 • Logga in med mail och lösenord på denna länk för att uppdatera dina kontouppgifter.

När kan jag förnya mitt årskort?

 • Förnyelseperioden inleds den 28 september kl 10.00 och avslutas den 27 november kl 23:59. Under denna period så kan du som har årskort säsongen 2022 förnya din gamla plats eller byta till en ny.

När börjar korten skickas hem?

 • Årskorten börjar att skickas hem under vecka 47 2022 och skickas sedan kontinuerligt fram tills att årskortsförsäljningen stänger.

Kan jag förnya mitt årskort men byta plats?

 • Ja, en guide för detta finner du längre ned på sidan.

Kan jag köpa årskort i AIK Shop?

 • Ja, det går bra att köpa årskort i AIK Shop men själva kortet kommer att skickas hem till dig.

Kan jag hämta mitt årskort i AIK Shop?

 • Nej, tyvärr inte.

När kan jag som inte hade årskort 2022 köpa ett kort?

 • Den 28 november kl 10.00 öppnas nyförsäljningen upp.

Vad innebär reducerat pris?

 • Reducerat pris avser barn i åldern 5 till 16 år samt pensionärer.

Kan jag delbetala mitt årskort?

 • Ja, när du köper ett årskort så får du välja på Kort, Faktura och Kredit. Välj Kredit för att dela upp betalningen via Swedbank Pay.

Hur byter jag ägare/namn på mitt årskort?

 • Inför en förnyelse så går det inte att byta innehavare på kortet då det behöver förnyas av samma innehavare om redan står på kortet. När kortet är förnyat/köpt, följ stegen i den här manualen.

Hur köper jag ett kort till någon annan?

 • I varukorgen så kan du bocka i ”Ange biljettinnehavare” för att byta ägare på årskortet du köper. En mer utförlig guide för detta finnes längre ned på sidan.

Jag har tappat bort mitt årskort, hur gör jag?

Hur delar jag min årskortsbiljett om jag inte själv kan gå?

FAKTA ÅRSKORT 2023

VAD?
– Samtliga 15 hemmamatcher i Allsvenskan 2023.
*Årskortsinnehavare på Familjeläktaren flyttas upp till läktare 2 på derbyna mot Djurgården och Hammarby. Man har ett antal dagar förtur att hämta ut sina biljetter innan vi släpper upp tillägnade sektioner på derbyn till allmän försäljning. Då kan vi inte längre garantera en plats.
– Hemmamatcherna i Svenska cupens gruppspel 2023 ingår i mån av plats.*
– När möjlighet finns ges också förtur till köp av biljetter till vissa bortamatcher samt eventuella Europamatcher på hemmaplan.

* Det kommer finnas ett sista datum för att köpa årskort för att man ska ges möjlighet att hämta ut en biljett till Svenska cupens hemmamatcher i gruppspelet. Det kommer också vara ett tidsbegränsat antal dagar då man kan hämta ut sina biljetter.

NÄR?
– Förnyelseperiod 28 september till 27 november
Under den här perioden kan du som hade årskort 2022 välja att förnya din plats samt köpa till fler platser. Om du INTE förnyar din plats senast den 27 november kl 23:59 kommer din/dina reserverade plats/platser att makuleras och det är inte säkert att du kan sitta på samma platser 2023.

– Bytesperiod 28 september till 27 november
Under den här perioden kan du som har förnyat ditt årskort byta till alla tillgängliga platser.

– Nyförsäljning 28 november
Alla tillgängliga platser släpps upp till allmän försäljning den 28 november kl 10.00.

VAR?
– Du köper enklast ditt årskort på årskort.se.
Köper du årskortet online kan du som privatperson eller företag välja att delbetala ditt årskort med Klarna Konto.

Den här säsongen utkrävs en kortavgift om 50 SEK på samtliga årskortstransaktioner då vi byter till en ny typ av kort som samtliga årskortsinnehavare får hem i brevlådan.

Alla frågor kring årskorten hanteras enklast via e-post på arskort@aikfotboll.se.

VILLKOR
Alla årskortsinnehavare har genom sitt köp accepterat de villkor som gäller för AIK Fotbolls årskort. Likaså ansvarar årskortsinnehavare som lånar ut sitt årskort att användaren följer villkoren.

Säkerhet: AIK Fotboll förbehåller sig rätten att stänga av årskortsinnehavare som inte uppträder i enlighet med gällande säkerhets- och ordningsregler. Ingen kompensation utgår till årskortsinnehavaren. Läs mer om ordningsreglerna på AIK Fotbolls hemsida.

Förlorat årskort: Anmäls till AIK Fotboll genom att mejla arskort@aikfotboll.se. Nytt årskort debiteras med 50 SEK och det förlorade årskortet kommer att makuleras.

Flyttade eller avbrutna matcher, ändrade speldatum och ändrade spelplatser: AIK Fotboll ersätter inte årskortsinnehavare för matcher som flyttas och får nytt speldatum, avbryts alternativt spelas utan publik p g a beslut som inte fattas av AIK Fotboll. AIK Fotboll kommunicerar flyttade matcher och ändrade speldatum via hemsidan, nyhetsbrev och i sociala medier. Det ligger i årskortsinnehavarens intresse att besöka www.aikfotboll.se för aktuell information.

Entréer: Observera att den entré som står på ditt årskort kan komma att ändras på enstaka matcher om arrangemanget kräver det. Detta meddelas via www.aikfotboll.se.

Priser: Observera att priset på årskort kan komma att ändras utan förvarning. Detta meddelas via www.aikfotboll.se.

KONTAKT
Allmänna frågor kring biljetter och årskort kan ställas till biljett@aikfotboll.se alternativt arskort@aikfotboll.se. Mer information hittar du på www.aikbiljett.se och www.arskort.se.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll